Veel mensen komen tijdens hun vakantie in aanraking met de duiksport en willen na de vakantie een opleiding gaan volgen. Vakantie duikopleidingen worden vaak gegeven in warm en helder water.

De NOB-opleiding die door onze duikclub wordt gegeven is speciaal gericht op duiken in koud watergebieden en geeft je daardoor voldoende zelfvertrouwen om overal te kunnen duiken. Spelenderwijs en in een ontspannen sfeer wordt binnen onze club de mogelijkheid geboden om de duik- en of snorkelsport te beoefenen.

Verder worden er jaarlijks enkele activiteiten georganiseerd waar je aan mee kan doen, o.a. de nieuwjaarsduik, een weekendje Zeeland en in de zomer tal van activiteiten in verschillende zandgaten in de omgeving. Word je ook lid van het NOB, dan ontvang je maandelijks het prachtig geïllustreerde duikblad ‘Onderwater sport’. Hierin wordt veel aandacht besteed aan de flora en fauna onder de waterspiegel. Dit geeft gelijk weer wat er zo boeiend aan het duiken is: het sportieve element gecombineerd met de fascinatie voor het onderwaterleven!

Verder hebben wij als duikclub deze website met daarin algemene informatie over de duikclub. Ook kun je hier informatie vinden over geplande activiteiten. Alle activiteiten worden gedaan door vrijwilligers binnen de duikclub. Dit heeft als voordeel dat de kosten voor de club laag kunnen blijven. Doordat je als club samen meehelpt de verschillende activiteiten mogelijk te maken zul je je al gauw thuis voelen binnen de duikclub.

Als je een keer wilt komen kijken of meedoen dan kan dat op de vrijdagavond tussen 20:15 uur en 21.15 uur in zwembad de Swanenburg te Coevorden.